Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

VODOSTAJI UNE I SANE U BLAGOM PORASTU

NAJNOVIJE VIJESTI

Vodostaji Une i Sane u Novom Gradu tokom noći su bili u blagom porastu. Trenutni vodostaj Une je 480, a Sane 510 centimetara. Poplavljena su tri objekta, zaplavljene poljoprivredne površine, a dva putna pravca i dalje su neprohodna. Rijeka Japra u Novom Gradu poplavila je i ugrozila nekoliko stambenih objekata, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je istakao da su vodostaji rijeka Sane i Une porasli za nekoliko centimetara i sada su na nivou između redovne i vanredne odbrane od poplava.

Došlo je do pojave podzemnih voda koje izbijaju na površinu kod Osnovne škole “Sveti Sava”. Uključene su pumpe koje izvlače vodu.

U ovoj opštini aktiviralo se klizište na lokalnom putu Vojnovići-Ševići.

Sve dežurne ekipe su na terenu i prate situaciju.

Vodostaj Une u Kostajnici je 437 centimetara, ona je blago rasla tokom noći, svega nekoliko centimetara. Voda se približila pomoćnim objektima u Ulici Ranka Šipke, međutim stambeni objekti nisu ugroženi.

U ovoj opštini na snazi je vanredno stanje odbrane od poplava. Vodostaj Sane u Prijedoru je 435 centimetara, i zabilježen je blagi rast tokom noći. Poplavljenih objekata nema, zaplavljeno je više dvorišta i poljoprivrednih površina u naselju Raškovac. RTRS