11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

VRTIĆ „RADOST“: MASKENBAL U CENTRU GRADA

Najnovije vijesti

Oko 130 mališana iz centralnog i vrtića na Pećanima, u pratnji vaspitačica, roditelja i radoznalih prolaznika, danas je prošetalo glavnom gradskom ulicom, maskirani u likove iz bajki i crtanih filmova. Izbor je bio bogat: od pčelica, superheroja, princeza, vještica, kauboja i indijanaca do Popaja i divljih i pitomih životinja. Bilo je tu i tematskih kostima poput vilenjaka i Djeda Mraza u grupi vaspitačice Biljane Pavlović:

maskenbal– Akcent smo stavili na ručni rad. Sve kostime smo uradili u saradnji sa roditeljima. Djeca su izradjivala igračke koje su, tokom maskenbala, dijelili našim sugradjanima – rekla je Pavlovićeva.

maskenbal

Roditelji su kostime kupovali ili pravili. Priznaju da je radost djece zbog maskenbala zarazna, te da su i oni sa uzbudjenjem dočekali taj dan.

– Moja djevojčica Dunja je izabala kostim ciganke. Bila je veoma uzbudjena zbog maskenbala, na kojem prvi put učestvuje, tako da nije mogla sinoć ni da zaspe. Za kostim smo iskoristili ono što smo imali kod kuće, s tim da smo kupili još neke sitnice poput nakita – rekla je Maja Zorić, roditelj.

maskenbal

Pedagog Gordana Jekić podsjetila je da u Dječijem vrtiću „Radost“ tradicionalno organizuju maskenbal povodom Nedjelje djeteta, koja se obilježava u prvoj sedmici oktobra. Cilj je da se ukaže na potrebu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Kovnencijom o pravima djetetu koju je 1959. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija.

više fotografija sa maskenbala možete pogledati OVDJE!

D.S.

foto: Dragan Stojnić Giga