19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

ZA TRAJNA RJEŠENJA IZ ANEKSA SEDAM 3,7 MILIONA KM

Najnovije vijesti

Putem projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma” u Prijedoru je lani utrošeno 3.686.787 KM, navodi se u izvještaju Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju grada Prijedora za 2016. godinu.
Prijedor je jedna od 10 lokalnih zajednica u kojoj se sprovodi ovaj projekat s ciljem obezbjeđivanja trajnih rješenja za najugroženije porodice raseljenih lica, manjinskih povratnika i žena žrtava rata, a polja djelovanja su stambeno zbrinjavanje, ekonomska održivost i socijalna zaštita i inkluzija.

Procjenjuje se da u BiH živi oko 85.000 interno raseljenih osoba i više od 470.000 manjinskih povratnika od kojih znatan broj još živi u neprihvatljivim uslovima.

Osim u Prijedoru, projekat “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma” sprovodi se u Bijeljini, Bosanskom Petrovcu, Derventi, Foči, Gradišci, Maglaju, Mostaru, Živinicama i distriktu Brčko.

Vrijednost višegodišnjeg projekta je 8.107.500 evra, gdje je sedam miliona evra obezbijedila EU, 1.107.500 evra UNHCR, a partneri su UNDP, UNICEF, Međunarodna organizacija za migracije, austrijski “Hilfsverk”, Bosanski humanitarni logistički servis, Fondacija lokalne demokratije i “Vaša prava BiH”.

izvor: Srna

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!