-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ZABRINUTOST ZBOG NAJAVLJENE PRODAJE “LJUBIJE”, ZOTOV GARANTUJE RAZVOJ RUDNIKA

Najnovije vijesti

Predstavnici sindikalnih organizacija “Arselor Mital” iz Prijedora i Zenice pozvali su danas poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da dobro razmotre sve činjenice u vezi sa prodajom akcija RŽR “LJubija” i donesu pravu odluku koja će radnicima obezbijediti poslove i dovesti do prosperiteta.
Oni su rekli da su zabrinuti za egzistenciju, jer u kompaniji “Izrael investmen grup”, kako kažu, ne vide ozbiljnog proizvođača željezne rude kao što je to “Mital”.

Na konferenciji za novinare predstavnika ovih sindikata u Banjaluci nenajavljeno je došao i direktor kompanije “Izrael investment grup” Evgenij Zotov čiju je ponudu Vlada Srpske prihvatila.

On je predstavnicima sindikata i novinarima pokušao da objasni da ima ozbiljne namjere, te garantovao razvoj rudnika i očuvanje radnih mjesta, ali su ga predstavnici sindikata napali.

Zotov je naglasio da se bavi rudarstvom više od 20 godina, te da garantuje svim radnicima u zajedničkom preduzeću da će imati posao. “Nudimo ulaganje u razvoj LJubije i Tomašice, a neka ‘Arselor Mital’ radi u Omarskoj”, rekao je Zotov.

Konferencija za novinare pretvorila se u verbalni sukob. Dok je Zotov pokušavao da objasni radnicima da nema razloga da strahuju za svoja radna mjesta i da je njihova ponuda bolja od kompanije “Arselor Mital”, sindikalci su ga napadali, tvrdeći da je “riječ o prevari”.

Predsjednik Sindikata “Arselor Mital” Prijedor Milanko Stojnić rekao je da poslanici donesu odluku u interesu građana Srpske i radnika.

Predsjednik Sindikata “Arselor Mital” Zenica Zuhdija Kapetanović kaže da je interes da opstane kompanija i radna mjesta, te da se nastavi zapošljavanje.

izvor: Srna