Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

ZAŠTO JE STALA IZGRADNJA DVORANE U OMARSKOJ?

NAJNOVIJE VIJESTI

Među brojnim odborničkim pitanjima, koja su postavljena na aktuelnom času 26. sjednice Skupštine grada Prijedora, bilo je i ono Mladena Surtova iz PDP-a, koji je pitao zašto su stali radovi na izgradnji sportske dvorane u Omarskoj, uz opasku da samo gradilište nije adekvatno obezbijeđeno, a nalazi se tik uz školu i igralište. Gradonačelnik Milenko Đaković odgovorio je da se pitanje mora postaviti Direkciji za izgradnju RS, jer je ovo posao koji je Vlada RS dala u nadležnost Direkcije, te da je Grad samo sproveo tender za odabir izvođača. On je pojasnio da je do zastoja došlo zbog  potrebe da se izmjeste podzemne instalacije koje se nisu našle u dokumentaciji prilikom izdavanja građevinske dozvole.

– Nakon toga, zatraženo je da neko isfinansira pomjeranje tih instalacija. Ja sam već potpisao da Grad razriješi pitanje izmještanja instalacija. Ali naglašavam, gradnja nije u nadležnosti Grada. Izvođač je u nadležnosti Direkcije za izgradnju RS, a nadzorni organ je takođe iz Banja Luke – rekao je Đaković.

Gradonačelnik je dodao da je i sam više puta pitao nadležne zašto je gradnja stala, ali odgovora i dalje nema. Samostalni odbornik Predrag Starčević pitao je da li je u razmatranje uzeta ponuda “Prijedorputeva” da asfaltira puteve u vrijednosti 50 miliona KM na području Prijedora. Gradonačelnik je odgovorio da se očekuje da će ubrzo, nakon što stručne službe obave analizu ponude, doći do sastanka sa predstavnicima ovog preduzeća.

– Cjenovnici koji su idejno zamišljeni, mogli bi se izvesti kad se više ne bi održavali putevi. Znate da se kod nas, zbog opterećenja puteva, vrlo brzo mora krenuti u njihovu sanaciju.To ima svoju cijenu. Predloženo podrazumijeva da se putevi naprave i da se više nikad ne popravljaju, da bi predložena cijena bila odgovarajuća – naveo je Đaković.

Čulo se i pitanje šta se dešava sa dugo najavljivanim početkom rada “Kalcedonije” i koliko je ljudi počelo da radi u ovom preduzeću. Gradonačelnik je odgovorio da je “Kalcedonija” počela sa prijemom radnika za obuku u hali na putu prema Brezičanima, te da se uskoro može očekivati puštanje u rad prve proizvodne linije.

Z.J.