17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ZAVRŠENA AKCIJA „UREDI SVOJ VRT“

Najnovije vijesti

Dodjelom diploma i novčanih nagrada, završena je akcija „Uredi svoj vrt“, koja se u Prijedoru provodi već 17 godina. U kategoriji najljepše uređenih dvorišta prvo mjesto pripalo je Mileni Gavranović iz Srednje Lamovite, dok se na drugom mjestu našla Milijana Miodragović iz Gomjenice. One tvrde da uživaju u uzgajanju ukrasnog bilja i ne kriju zadovoljstvo što je njihov rad i trud prepoznala i stručna komisija akcije “Uredi svoj vrt”.

 – Nagrada mi je draga i podstakla me je da još ljepše uredim svoje dvorište – rekla je Gavranovićeva.

Prema ocjeni stručne komisije, Mirjana Stupar, iz Aerodromskog naselja ima najuređeniji balkon. Kako kaže, u uređenje ovog kutka, svakodnevno ulaže dosta truda, ali i ljubavi.

-Prvi put učestvujem u ovoj akciji i to na nagovor jedne komšinice. Dobila sam nagradu i jako sam srećna – dodala je ona.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 25 prijava. Nagrađeni su dobili diplome i novčane nagrade od po 100, 200 i 300 KM. Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, kaže da je cilj akcije da se, prije svega, podigne ekološka svijest građana.

 – Cilj akcije je da se svi naši građani podstaknu da uređuju životni prostor, ali i da se prijave na ovu akciju, da bi bilo što više učesnika – istakao je Đaković.

Za najljepše uređeno školsko dvorište izabrano je dvoriše Osnovne škole “Branko Radičević” iz Petrova, dok je drugo mjesto pripalo Osnovnoj školi “Kozarac” iz Kozarca. Ugostiteljska radnja “Boškov mlin” izabrana je za najuređeniji poslovni prostor, a Zajednica etažnih vlasnika u Ulici Drage Lukića u Ljubiji proglašena je za najuređeniji prostor ispred stambene zgrade. Specijalna nagrada otišla je u ruke Mirka Banovića iz Brezičana.

B.D

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!