ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA PREKINUTA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA (video)

Zbog nedostatka kvoruma prekinuta je 35. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Sjednici je prisustvovalo 15 odbornika, i to sedam odbornika SNSD-a, četiri iz Samostalnog kluba odbornika, dva odbornika PDP-a, samostalni odbornik Ranko Kolar i Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine.

Na zasjedanje nije došlo šest odbornika DNS-a, pet odbornika SDS-a, tri iz  SDA, jedan iz SDP-a  te potpredsjednik Skupštine Goran Dragojević.

Prema poslovniku sjednica se odgađa, a termin nastavka zasjedanje biće poznat nakon sjedniče šefova odborničkih klubova, pojasnio je Duratović. On je dodao da je jedino Sead Jakupović (SDP) najavio da neće prisustvovati zasjedanju. Duratović je rekao da Etički kodeks kaže da se odbroniku, ukoliko neopravdano izostanje sa sjednice, može odbiti do 30% odborničkog dodatka. Dodao je da jeste demokratsko pravo da odbornici svojim neprisustvom izraze svoj stav, ali da on kao predsjednik mora da poštuje propise.

Svemu ovom prethodilo je  istupanje Dragojevića iz SNSD-a, te inicijativa, koju je potpisalo 16 odbornika, za smjenu Duratovića sa mjesta predsjednika gradskog parlamenta.  Grupa odbornika koja je potpisala inicijativu dostavila je i zahtijev u kojem se traži da se 3. juna održi  posebna sjednica na ovu temu. Inicijativu je potpisala grupa odbornika koja se danas nije pojavila na zasjedanju.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!