Do 13.30 časova djelimično su otklonjeni kvarovi na dalekovodima u Prijedoru, ali još uvijek oko 15 odsto potrošača nema struju, potvrdio je Srni tehnički direktor preduzeća “Elektro Prijedor” Draško LJubičić. On je potvrdio da je riješen problem na šest dalekovoda i pet parcijalno.

Snijeg koji od noćas pada na području Prijedora ostavio je bez napona u prvi mah 19 dalekovoda i oko 8.000 potrošača bez električne energije, odnosno 20 odsto sa područja teritorije grada.

“Taj je broj sada smanjen na oko šest hiljada potoršača i dalje se radi na sanaciji kvarova”, potvrdio je LJubičić.

On je dodao da su najveći problemi zbog toga što je snijeg težak, vlažan i provodan, pa dolazi do kratkih spojeva, a zbog težine snijega rastinje u šumi lomi stubove i kida provodnike na razvodnoj mreži.

“Najveći problem je doći do lokacije gdje se desio kvar”, rekao je LJubičić.

On je potvrdio da su bez napona su bila dalekovodi u naseljima Mrakovica, Lisina, Trnopolje, dio Omarske, Jelovac, Božići, Gornja Lamovita, Srednja i Donja Marićka, Jelićka, Krivaja, dio Oštre Luke, Busnovi, Tomašica , Rakelići, dio Rasavaca i LJubije, Jugovci, Volar, Jutrogošta, Marini, Pejići, Cikote i Koprivna.

“Očekujemo da će se do kraja dana veći dio problema biti riješen, a preostali dio ćemo riještiti sutra”, rekao je LJubičić.

On je dodao da kada je u pitanju niskonaponska mreža nije bilo problema, osim pojedinačnih kvarova koji se ne mogu ni riješiti dok se ne riješe problemi na dalekovodima.

LJubičić je pozvao građane na strpljenje i povjerenje prema preduzeću “Elektro Prijedor” čije su sve ekipe i veći dio mehanizacije na terenu i čine vanredne napore da se kvarovo saniraju i situacija sa napajanjem električnom eneregijom normalizuje.

izvor: Srna

foto: Arhiva

 

PrethodniOBILJEŽENA DVANAESTOGODIŠNJICA SMRTI SLAĐANE KOBAS
Slijedeći“DANI ZIME NA KOZARI”: ZIMSKO DRUŽENJE NA KRAJIŠKOJ LJEPOTICI (FOTO GALERIJA)