Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić rekao je danas da je u toku dostavljanje prvog kontingenta pomoći od 2.700 zaštitnih vizira bolnicama i domovima zdravlja u Republici Srpskoj.
On je naglasio da obezbjeđivanjem zaštitnih vizira ovaj centar želi da pomogne medicinskim radnicima u Republici Srpskoj i da ih zaštite, jer oni štite sve građane.

“Na osnovu instrukcije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, prvi dio zaštitnih vizira brzom poštom odlazi u 67 lokalnih zajednica u Srpskoj, odnosno u sve bolnice i domove zdravlja”, rekao je Gverić Srni.

On je dodao da iduće sedmice, uz podršku Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, nastavljaju sa pakovanjem zaštitnih vizira koji će biti upućeni zdravstvenim ustanovama u skladu sa instrukcijom Ministarstva zdravlja.

Inovacioni centar Banjaluka, u koordinaciji sa Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, dobio je iz Srbije donaciju od 4.000 zaštitnih vizira za medicinsko osoblje koji su poslije sklapanja u svojim prostorijama bili spremni za isporuku medicinarima.

U Inovacionom centru očekuju da im bude donirano još oko 4.000 zaštitnih vizira.

SRNA

PrethodniVeliki pad cijena goriva u Republici Srpskoj
SlijedećiRUSKI STRUČNJACI PODIJELJENI NA TIMOVE ZA PROCJENU I ZA DEZINFEKCIJU