Veterani Fudbalskog kluba ”Sloga”iz Rakelića, mještani ovog i susjednih mjesta te grad Prijedor ugostili su veterane Fudbalskog kluba  “Crvena zvezda“  iz Beograda. Gostovanje  fudbalskih majstora  jednog od najtrofejnijih klubova eks-Jugoslavije, upriličeno je povodom četiri decenije osnivanja  FK “Sloga”.

Beogradske veterane predvodili su kapiten Zdravko Borovnica, Miloš Šestić   a iz opravdanih razloga u Saničane nisu stigli Vladimir  Petrović-Pižon te Boško Đurovski koji je, u vrijeme odigravanja utakmice u Saničanima,  preuzeo kormilo seniorskog tima “Crvene zvezde“.

Brojni simpatizeri „crveno-belih“ i veterani „Sloge“ pozdravili su goste iz Beograda.

Pred početak meča i prvog gostovanja „Zvezdinih zvezda“ u ovom kraju sve aktere ovog  fudbalskog spektakla pozdravio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković a zatim prigodne poklone uručio gostima. Đaković je priznao da je gotovo pola vijeka veliki „zvezdaš“.

Poklone dragim gostima uručili su  fudbaleri veterani “Sloge”.

Ljubitelji fudbala mogli su uživati u majstorijama „Zvezdinih zvezda“ a i potezima i akcijama domaćih „ribara“. Bez obzira što je rezultat susreta bio u drugom planu, treba reći da su gosti  slavili rezultatom 5:1. Vladimir Tintor je bio koban za domaćine i postigao je tri gola iz igre i jedan iz penala. Siniša Jeftović se upisao u listu strijelaca  a “Zvezdaši” nisu realizovali jedan jedanaesterac.

Počasni gol za “Slogu”, iz jedanaesterca,  postigao je dugogodišnji kapiten “Sloge” (nešto mlađa generacija) Branimir Kečan. Strogi sudija Duško Pekija, kome su asistirali Duško Joškić i Zoran Drinić, dosudio je tri jedanaesterca.

Uz fudbalere, aktere prvog susreta “Sloge”, od prije 42. godine, u timu “Sloge”  trenera Slobodana Objedovića, igrali su i sadašnji veterani koji tad nisu bili rođeni. “Slogu” je pojačao i vrsni fudbaler i kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, ne nadavnim izborima, Petar Jelić.

Među počasnim gostima bili su i  brojni društveno-politički i sportski radnici iz Srbije i Republike Srpske.

U restoranu „Ribarska priča“ u Saničanima uslijedilo je druženje. Predsjednik kluba “Sloga” Goran Bujić uručio je gostima poklon dres, a  posebno priznanje dobio je i strijelac gola za “Slogu” Branimir Kečan.

Gosti su se zahvalili na izuzetnom gostoprimstvu kluba domaćina i gradonačelnika  Miklenka Đakovića. Obećali su ponovni dolazak u Potkozarje i RS.

Miloš Šestić je tom prilikom najavio i suret  veterana bivših jugoslovenskih klubova a podržao je i incijativu da velika četvorka Jugoslavije bude gost Kozare i Kozarčana.

Fudbalski  spektakl  obogatili su i  članovi KUD “Saničani”. Kroz program je vodila Jadranka Rečević.

M.Bogun

PrethodniOSNIVANJEM ŠKOLSKIH ZADRUGA RAZVIJATI I JAČATI ZAJEDNIŠTVO
SlijedećiPREDSTAVA “BUNAR” SUTRA NA ZENIČKOM FESTIVALU