21.8 C
Prijedor

DELEGACIJA GRADA PRIJEDORA U KRAGUJEVCU NA POTPISIVANJU SPORAZUMA O UNAPREĐENJU SARADNJE

Grad Kragujevac potpisao je danas sporazume o unapređenju saradnje u oblastima kulture, sporta i saradnje među mladima sa tri prijateljske opštine iz Republike Srpske: Prijedorom, Kozarskom Dubicom i Fočom. Sporazume je u ime Grada Kragujevca potpisao Dejan Ružić, zamjenik gradonačelnika. U ime opština iz Republike Srpske, sporazume su potpisali načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, te načelnik Odeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić.

“Grad Kragujevac ima višegodišnju i veoma bogatu saradnju sa opštinama iz Republike Srpske. Ovo je samo jedan čin produbljivanja te saradnje, konkretno u oblasti sporta, kulture i omladinske politike. Podrazumijeva međusobnu razmjenu programa iz oblasti kulture, umjetničkih postavki, organizaciju sportskih kampova, međusobne mečeve selekcija iz grada Kragujevca i opština sa kojima je potpisan sporazum. Ovo je dobra prilika da pošaljemo zajedničku poruku da je narod iz Republike Srpske i Srbije isti narod i da ćemo graditi zajedničku budućnost, na obostrano zadovoljstvo“, kazao je Ružić.

Aleksandar Milješić, predstavnik Grada Prijedora, istakao je da je važno njegovati kulturu sjećanja zbog svega što se dogodilo srpskom narodu u ne tako davnoj prošlosti, prije svega zbog mladih naraštaja koji to treba da čuju.

Nakon potpisivanja sporazuma predstavnici delegacija opština iz Republike Srpske sa svojim domaćinima prisustvovali su kulturno-umetničkom programu “Za budućnost Srbije i Srpske” na Trgu vojvode Radomira Putnika, navedeno je na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

Izvor: Grad Kragujevac/KV

NAJČITANIJE