24.8 C
Prijedor

DODIK: SRPSKOJ JE SRBIJA NACIONALNI INTERES I OBRNUTO

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Srpskoj nacionalni interes Srbija i obrnuto, ističući da nije tačno da je Republika Srpska izolovana i da tu priču promoviše opozicija po stranim ambasadama.
Dodik je istakao da svako ima pravo da kaže svoje mišljenje o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojenoj na Svesrpskom saboru, ali da nema pravo i da laže.

On je tokom rasprave o Deklaraciji u parlamentu Srpske rekao da u Srpskoj žive suviše ozbiljni ljudi koji ne žele o ovako važnom pitanju da polemišu sa onima koji izmišljaju i imaju direktne instrukcije stranaca.

Povodom diskusije poslanika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića o Deklaraciji, predsjednik Srpske je poručio Srpska nije bankrotirala i da ispunjava svoje obaveze redovno.

On je dodao da Vukanović misli da galamom može nešto postići, te da se tako ne štite nacionalni interesi.

“Vukanović želi ovaj dan svojom pričom da dovede u pitanje i da se priča samo o njemu. Ja sam ponosan što sam učestvovao u svemu ovome i što je Deklaracija usvojena”, poručio je Dodik.

Dodik je upitao kakav to haos vlada u Srpskoj, te ocijenio da Vukanović patološki izmišlja.

“Gdje je taj haos?”, upitao je Dodik.

On je dodao da Vukanović nije reagovao kada je Kristijan Šmit nametnuo zakone i upitao ga da li je to onda pravda na koju se poziva.

Prema njegovim riječima, Vukanović tokom rasprave o Delaraciji nije rekao niti jednu smislenu riječ.

Dodik je ponovio da niko nije ukinuo 9. januar, te pojasnio da je za ovo potrebno donijeti zakon.

“Koliko ovo društvo može istrpjeti takvih laži koje se iznesu na taj način?”, upitao je predsjednik Srpske, te ocijenio da je Vukanović antisrpski element koji šteti Srpskoj.

Dodik je naglasio da je Srpskoj nacionalni interes Srbija i obrnuto, te upitao zašto je ovo upitno uopšte.

“Treba očekivati da ćete na sve što lažno iznesete dobiti odgovor”, zaključio je Dodik.

SRNA

NAJČITANIJE