19.8 C
Prijedor

(VIDEO) KENIJCI POBJEDNICI ULIČNE TRKE U PRIJEDORU

Na 63. Međunarodnim uličnim trkama u Prijedoru trijumfovali su atletičari iz Kenije. U konkurenicji seniorki u trci na dvije hiljade metara prva kroz cilj je prošla Valentina Džebet. Ističe da se dobro pripremila za ovu trku, dodajući da je oduševljena gradom i publikom koja je podržavala takmičare. “Grad je lijep, staza je dobra, ljudi su sjajni. Grad mi se svidio na prvi pogled. Došla sam ovdje sa namjerom da pobijedim i uspjela sam u tome. Zaista sam uživala. vjerujem da ću doći i naredne godine, vidimo s2, poručila je  

U seniorskoj konkuranicji u trci na četiri i po hiljade metara ubjedljivo je pobijedio Kenijac Albert Kipkorir Tonui. Po drugi put je na uličnim trkama u Prijedoru i ostvario je želju da se popne na pobjedničko postolje. “Staza je odlična, grad je sjajan, mnogo mi se svidio. Meni je drugi put da sam ovdje u Prijedoru. Prošle godine bio sam treći, sada sam pobijedio i vjerujem da ću biti ovdje i sledeće godine. Hvala organizatoru što me je pozvao”, istakao je Tonui.  

Promoter 63. Međunarodne ulične trke u Prijedoru bio je Dragoslav Prpa, koji je prije dvadesetak godina tri puta pobjeđivao na ovoj sportskoj manifestaciji. “Mogu da kažem da je trka u odnosu na ono vrijeme mnogo uznapredovala. Organizacija je bolja, sve je bolje. Vidim da je tu masovnost, pogotovo kod mlađih kategorija koji su okosnica atletike. Po meni, ovo je jedan vrlo uspešan projekat koji treba da nastavi i dalje da živi”, rekao je Prpa.

Organizator Međunarodne ulične trke “Prijedor 2024” bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture, gdje su izraztili zadovoljstvo posjetom i brojem učesnika. Zadovoljni smo posjećenošću, takođe zadovoljni smo i učešćem naših osnovaca i srednjoškolaca. Uvijek bude oko hiljadu osnovaca, srednjoškolaca i cicibana zajedno. U glavnom dijelu trke bilo je dvadesetak seniora i isto toliko seniorki”, naglasio je Veljko Janjetović, predsjednik Društva.  

“Ovo je manifestacija koja podržava i promoviše sport i zdrav način života. Sport nam je jako važan kao zdrav način života za našu djecu i grad će i dalje podržavati ovakve manifestacije”, rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. On je izrazio zadovoljstvo što trka pod motom “Srcem za Prijedor” okuplja sve veći broj takmičara svih kategorija.

Kao i prethodnih godina i ovoga puta najviše pažnje izazvala je trka cicibana. Najmlađi učesnici takmičili su se na sto metara i pokazali veliki nivo želje i borbenosti. Publika ih je nagradila velikim aplauzom.

                                                                                               Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE