27.8 C
Prijedor

(VIDEO) LJETOVANJA SKUPLJA, POTRAŽNJA VEĆA

Evidentno je da Prijedorčani dosta putuju. Pored agencijskih ponuda, brojni građani se odlučuju za aranžmane u privatnoj režiji. Bitno je, kažu, da se opuste i uživaju u godišnjem odmoru.
“Uvijek idem u vlastitoj režiji, jer imam dobra iskustva sa putovanjima i smještajem. Ne želim reći da su turističke ponude loše, samo meni ovako više odgovara, navikao sam tako”, rekao je jedan Prijedorčanin.
Da ova godina ne zaostaje za prošlom i da je potražnja za turističkim aranžmanima čak veća, potvrdili su u Turističkoj agenciji “Kunić Travel”.
“Pored ljetovanja koja su uvijek atraktivna,  u zadnje vrijeme  jako su tražena vjerska putovanja, što ranije nije bio slučaj”, rekao je vlasnik agencije  Mladen Kunić.
Najtraženije ljetne destinacije su Hrvatska, Crna Gora i Albanija, s tim da ne zaostaju ni jednodnevni i dvodnevni izleti van sezone.
“U rano proljeće i kasnu jesen, veća je potražnja za jednodnevnim izletima u BiH, ali i van njenih granica”, dodao je Kunić.


Zainteresovanost Prijedorčana za putovanja preko agencije je znatna, iako se mnogi odlučuju da sami bukiraju ljetovanje.
“Postoji određeno povjerenje prema turističkim agencijama. Iako je sada svima dostupno bukiranje preko interneta i samostalne rezervacije, dobar dio građana se odlučuje na rezervacije putem turističkih agencija. Ipak to dobrim dijelom uliva povjerenje za angažman od početka do kraja”, rekao je Kunić.
Turistički aranžmani skuplji su od 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a  građani ne bježe ni od dizanja kredita da bi par dana uživali na nekoj tropskoj destinaciji. Neki će odabrati planine, neki domaću eko-ponudu, a svima je zajednička želja da se napune pozitivnom energijom i u dobrom raspoloženju vrate kući.

Renata Š. Novaković

Foto: Pixabay

NAJČITANIJE