29.8 C
Prijedor

(VIDEO) OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPOTREBE DROGA

Pod sloganom „Ne okreći glavu, pomozi“, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Republike Srpske obilježava ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga. Tim povodom Policijska uprava Prijedor organizuje niz preventivnih aktivnosti, od kojih je jedna i podjela letaka građanima. Letak sadrži informacije šta su narkotička sredstva, koje su negativne poslejdice konzumiranja opojnih droga i koje su preventivne aktivnosti koje bi trebalo preduzeti kako bi se spriječila ova negativna društvena pojava. U Policijskoj upravi ističu da je u prvih pet mjeseci ove godine evidentirano  23 krivična djela i 57 prekršaja iz ove oblasti. Portparol Policijske uprave Zvezdana Alendarević pojašnjava detalje.

“Jedna od značajnijih akcija koje smo imali iz ove oblasti jeste zasigurno akcija “Roma”, koja je rezultirala oduzimanjem veće količine opojne droge. Što se tiče količina, mi smo od januara do maja mjeseca oduzeli oko 16 kilograma marihuane, oko 1,2 kilograma kokaina, 790 grama opojne dorge hašiš, 136 grama amfetamina, 58 komada medicinske droge, 209 stabljika indijske konoplje. U akciji “Roma” pronađena je vještačka laboratorija za uzgoj indijske konoplje. Važno je pomenuti da je prevencija ove negativne društvene pojave jako bitna i ovom prilikom apelujem na sve građane ukoliko imaju saznanja o zloupotrebi opojne droge da to odmah prijave u najbližu policijsku stanicu pozivom na broj 122 ili da se obrate policijskom službeniku na terenu koji će dalje preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, naglasila je Alendarevićeva.  

                                                                                      Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE