24.8 C
Prijedor

ODBACUJEMO ATLANTSKE INTEGRACIJE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je politika Srpske razgovor o evropskim integracijama, te da Republika odbacuje bilo kakve atlantske.
On je novinarima u Banjaluci rekao da američka Ambasada u BiH, svojom objavom liste “zajedničkih interesa Amerike i građana BiH” u kojoj se kao jedan od interesa navodi evroatlantska budućnost BiH, neopravdano uzima sebi za pravo da tumači volju ovdašnjih građana.

“Vjerovatno misle samo na ove iz Federacije BiH /FBiH/. Ta ambasada i ambasador su diplomatsko predstavništvo u FBiH, a ne u Srpskoj. Protivni su svemu i ne mogu oni da zastupaju građane BiH”, rekao je Dodik.

On je naveo da se SAD i pojedini njeni predstavnici ponašaju nadobudno jer su na ovim prostorima ranije naučili da se ponašaju bahato, što Srpska neće dopustiti.

Dodik je istakao da njihov potcjenjivački odnos nije prihvatljiv, jer građani BiH znaju šta je njihov interes i bez tutorstva američke Ambasade.

“To što rade može na neki način da znači neku vrstu okupacije ako građani na to pristaju. Srpska ne pristaje i zato nismo okupirani već slobodnomisleći ljudi”, rekao je Dodik.

On je dodao da se američki službenici na ovaj način ponašaju potpuno suprotno vladavini prava i demokratiji, te istakao da je riječ o ozbiljnim lažovima i smutljivcima koje demaskira i njihov odnos kada je riječ o podršci Kristijanu Šmitu i pritisku na određene sudove.

Ambasada SAD u BiH objavila je listu, kako su je nazvali, zajedničkih interesa Amerike i građana BiH. Između ostalog, kao jedan od interesa navodi se i evroatlantska budućnost BiH.

SRNA

NAJČITANIJE