8.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT SKUD-A „DR MLADEN STOJANOVIĆ“ (video)

Najnovije vijesti

U Sportskoj dvorani „Mladost“ sinoć je održan završni koncert Srpskog kulturno-umjetničkog društva „dr Mladen Stojanović“, na kojem su se predstavile sve folklorne grupe, pjevačka grupa, orkestar i Ženski kamerni hor „A Vista“. Milena Marić, predsjednik društva, rekla je da je ovaj koncert prilika da se pokažu rezultati godišnjeg rada članova ansambla.

– Na ovom koncert smo pokazali sav dosadašnji rad i trud. Sa ovim koncertom mi ne završavamo naš rad. Ići ćemo na „Vidovdanski festival“ u Staroj Pazovi, idemo u Grčku, a učestvujemo i u „Prijedorskom ljetu kulture“. Dakle, i dalje nastavljamo sa radom i aktivnostima – dodala je ona.

Izvođački ansambl predstavio se Igrama iz Gornjeg Visoka. Saša Vrućinić, dugodišnji član pomenutog društva, kaže da za njega svaki nastup ima poseban značaj i da je folklor zavolio još prije dvije decenije, kada je prvi put obukao narodnju nošnju.

  • Folklor je za mene  druženje, putovanje i očuvanje tradicije. Sa folklorom sam obišao gotovo čitavu Evropu. To ne bih mogao da nije folklora, jer ne bih to sebi mogao priuštiti – dodao je Vrućinić.

SKUD „dr Mladen Stojanović“ trenutno broji oko 500 članova.

B.D.