24.8 C
Prijedor

(VIDEO) NEOPHODNO POZNAVATI ZAKON DA BI SE SPROVEO U DJELO

U organizaciji Udruženja za zaštitu potrošača “DON” Prijedor održan je sastanak o poznavanju i tumačenju Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu.
Istraživanje koje su na ovu temu sproveli na teritoriji grada Prijedora, nije pokazalo zadovoljavajuće rezultate, ističu iz “DON-a”.
“Nastojimo da razgovaramo sa predstavnicima radnika, odnosno sindikalnim organizacijama i sa komisijama pri Gradskoj upravi, kao i sa svima koji imaju interes da se tumačenje ovog zakona prenese radnicima, jer kroz Zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu definisano je da su radnici i te kako zaštićeni. Smatram da je pokazatelj da nismo dovoljno obučeni da Zakon sprovedemo u djelo, odziv sindikalnih organizacija nije kakav smo očekivali, jer prvenstveno bi se trebalo raditi o interesu onih koji po slovu zakona predstavljaju radnike u procesima, ako dođe do uznemiravanja”, rekla je Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja za zaštitu potrošača “DON” Prijedor.


Poznavanje Zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, jedan je od preduslova da  radnik bude zaštićen kroz svoja prava, poručuju iz gradske Komisije za ravnoprvnost polova.
“Kroz ovu komisiju, Gradska uprava vodi računa da svi radnici budu ravnopravni, odnosno da svi zaposleni imaju ravnopravan odnos i da nema diskriminacije na radu. Mi smo usvojili akcioni plan za ravnopravnost polova, koga se Gradska uprava pridržava. On se odnosi na sva javna preduzeća i javne ustanove koje su pod ingerencijom Grada Prijedora, koje treba da vode računa o ravnopravnosti polova i protiv uznemiravanja na radu”, naglasila je Azra Pašalić, predsjednica Komisije za ravnoprvnost polova.
Zakon o zaštiti od uznemiravanja na radu, kojim su definisane vrste i načini uznemiravanja na radnom mjestu u Republici Srpskoj, stupio je na snagu 2021. godine, što je do tada samo djelimično bilo regulisano kroz Zakon o radu.


Renata Š. Novaković

Naslovna fotografija: Pixabay

NAJČITANIJE