24.8 C
Prijedor

(VIDEO) ODRŽANA ČITAONICA – PRIČAONICA NA OTVORENOM „SJAJNO SUNCE“

Čitaonicu – pričaonicu” na otvorenom organizovali su danas za mališane Dječijeg vrtića “Đurđevak” na Urijama, Narodna biblioteka „Ćirilo i Metodije“ i vrtić „Radost“. Mališani koji prva slova lakše nauče iz slikovnica i bajki bili su oduševljeni.

Vaspitač Bojana Novaković, kaže da djeci svakodnevno čitaju knjige i da se na taj način stvara emocionalna veza između vaspitača i djece.

Vedrana Tošić, bibliotekar Zavičajne zbirke NB “Ćirilo i Metodije” rekla  je  da ovu manifestaciju organizuju treći put.

“Nama je prvenstveno cilj da približimo knjigu djeci, da djeca u ovom uzrastu zavole knjigu, zavole čitanje, da shvate zapravo koliko je važno čitati i da je biblioteka jedna od najvažnijih kulturnih ustanova koju treba da posjećuju tokom cijelog života”, istakla je Tošić.

“Drago nam je da oni dolaze kod nas i na ovaj način podstiču čitalačku naviku kod djece, a i ljubav prema knjigama. Naši vaspitači svakodnevno čitaju knjige djeci, ali svakako i ovaj dolazak im mnogo znači ”, navela je zamjenik direktora Dječijeg vrtića “Radost” Maja Vojnović.

NB “Ćirilo i Metodije” je pripremila za mališane besplatne članske karte koje važu godinu dana. Slijedeća pričaonica će biti održana u vrtiću “Radost” u avgustu , a planirana je i saradnja sa privatnim vrtićima. Manifestacija je upriličena u okviru “Prijedorskog ljeta”.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE