21.8 C
Prijedor

(VIDEO) PRIJEDORSKI GIMNAZIJALCI SADNICAMA TUJE ULJEPŠALI DVORIŠTE ŠKOLE

Učenici drugih razreda Gimnazije “Sveti Sava” sakupili su novac za kupovinu sadnica tuje koje su zasadili u dvorištu škole. Navode da su na ovaj način uljepšali školsko dvorište i pokazali kako treba da se brine o prirodi.
“Smatram da je ovo samo jedna u nizu lijepih akcija koje je naša škola organizovala. Mislim da je veoma lijepo da ukrasimo školsko dvorište jer ova škola će svima ostati u lijepom sjećanju”, rekla je gimnazijalka Milana Topolić.
Profesori navode da rado podržavaju sve inicijative učenika koje su u vezi sa humanitarnim akcijama ili uređenjem životne sredine.
“Ova akcija je počela na inicijativu odjeljenja III-1 i njihove razrednice Svjetlane Rončević, tako da smo mi ustvari samo nastavili taj pozitivan trend humanitarnih akcija u našoj školi. U ovoj akciji su se pridružili učenici drugog razreda koji su sakupili određena novčana sedstva i za ta novčana sredstva smo kupili sadnice tuje koje su posađene u sklopu uređenja dvorišta naše škole. Ovaj tip akcija će se nastaviti  i naredne školske godine”, rekla je profesor biologije Nataša Karajica.
Učenici Gimnazije “Sveti Sava” tokom ove školske godine imali su tri slične akcije.

Renata Š. Novaković

NAJČITANIJE