27.8 C
Prijedor

(VIDEO) PUŠTENA U SAOBRAĆAJ ULICA MUHAREMA SULJANOVIĆA, MODERNA ULICA U CENTRU PRIJEDORA

Ulica Muharema Suljanovića, za čiju je rekonstrukciju grad Prijedor izdvojio milion KM puštena je danas u saobraćaj.

Projekat je obuhvatio potpunu rekonstrukciju sapobraćajnice, izgradnju trotoara sa obe strane, ulične rasavjete i površinske odvodnje. Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor podsjetio je da su radovi završeni nakon 47 dana, iako je rok bio 90 dana.

“Zadovoljni smo novim izgledom ulice. Ostalo je još da se ugradi separator i asfaltira parking ispod kojeg se nalazi taj separator. To ćemo uraditi kroz naredna tri, četiri dana. Ulica je potpuno rekonstruisana. To je sada jedna savršena, savremena, moderena ulica. Imamo dovoljno prostora sa obe strane trotoara, a ranije je to bio veliki problem. Uradili smo dodatnu zelenu površinu i mislim da će svi koji budu prolazili ovuda biti jako zadovoljni”, izjavio je Javor.

On je dodao da  su izdignuti pješački prelazi nešto novo što je Prijedor dobio rekonstrukcijom ove ulice.

“Izdignuti pješački prelazi će mnogo povećati bezbjednost pješaka u ovom dijelu grada i isto tako neće ugroziti ljude koji budu vozilom nailazili na izdignute platforme, samo će ublažiti prelaz preko pješačkih prelaza”, naveo je on.

Javor kaže da je ovo samo početak radova u Prijedoru te da će u narednom periodu, pored projekata koji su u toku, biti raspisan veliki broj novih. Naveo je da će biti rekonstruisano joše nekoliko ulica u užoj gradskoj zoni među kojima je Ulica Ilije Bursaća.

“Što se tiče sela u narednom periodu raspisaćemo tender. Očekujemo uskoro da dobijemo kreditno zaduženje od 6,5 miliona KM od čega je četiri miliona za asfaltiranje. Očekuje nas dosta infrastrukture u ruralnom dijelu našeg grada”, izjavio je on.

Javor je najavio da će narednih dana biti sanirana rupa u Ulici kralja Aleksandra i podsjetio da se čekalo da se završe radovi u Ulici Muharema Suljanovića, jer bi obustavom saobraćaja i u ovoj ulici nastao saobraćajni kolaps. Dodao je da će uskoro biti sanirane udarne rupe u Ulici 27. juna, a da nakon rekonstrukcije vodovodne mreže slijedi i potpuna rekonstrukcija ove ulice.

Rekonstrukcijom Ulice Muharema Suljanovića zadovoljni su i u preduzeću “Niskogradnja Marjanović” koje je izvođač radova.

Predstavnik ovog preduzeća, Nataša Mrđa kaže da su  angažovali dodatnu radnu snagu i opremu da bi završili saobraćajnicu prije roka za izvođenje radova.

“Završili smo otprilike 95 odsto radova, ali ono što nije urađeno nije vezano sa saobraćajnicu. Ona je potpuno funkcionalna i može da se koristi. Ono što je ostalo da završimo je betonska izljevna građevina za separator i da u dogovoru sa investitorom i projektantom saniramo parking koji još neko vrijeme neće biti u funkciji, ali do redovnog roka izvođenja radova biće završen i funkcionalan”, rekla je Mrđa.

Radovi na rekonstrukciji Ulice Muharema Suljanovića počeli su 2. aprila.

Bojana Majstorović

NAJČITANIJE