27.8 C
Prijedor

(VIDEO) RADITI NA SOCIJALNOJ INKLUZIJI DRUŠTVA

Podrška roditeljima putem dnevnog zbrinjavanja djece atipičnog razvoja, jedna je od tema koja je razmatrana na redovnoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora.

“Dok su ova djeca uključena u obrazovni sistem, ona imaju potpunu podršku kako ustanove, tako i stručnih radnika. Međutim, kada završe školovanje i izađu iz obrazovnog sistema, gdje dalje? To je pitanje svih roditelja. Kao lokalna zajednica, moramo osluškivati potrebe takvih porodica i pružiti im maksimalnu podršku. Samim tim, moramo raditi na uključivanju odnosno na socijalnoj inkluziji našeg društva”, rekla je Gorica Jakovljević, defektolog u Centru za socijalni rad Prijedor.

Govora je bilo i o pripremi subjekata zaštite za predstojeće godišnje odmore u kontekstu dolaska brojne dijaspore te o saradnji sa drugim forumima. Kao primjer navedena je posjeta kolega iz novoosnovanog Foruma za bezbjednost zajednice iz Bratunca.

“Izrazili su želju da dođu u Prijedor, da se informišu o iskustvima našeg foruma. Sastanak je bio u drugoj polovini aprila, u organizaciji OSCE-a gdje su oni u najjačem sastavu, predvođeni gradonačelnikom opštine Bratunac, došli u Prijedor. Imali smo jedan plodonosan sastanak i gosti su se vratili u Bratunac puni utisaka”, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Foruma za bezbjednost zajednice Draško Đenadija.

Rad prijedorskog Foruma odavno je prepoznat u široj društvenoj zajednici, konstatovano je na sjednici.

Kozarski vjesnik

NAJČITANIJE