16.8 C
Prijedor

(VIDEO) „ŠESNAESTOMAJSKA BICIKLIJADA“ U SUBOTU

Po deveti put u Prijedoru će u subotu biti održana „Šesnaestomajska biciklijada“, koja se organizuje povodom Dana grada. Organizator biciklijade je Turistička organizacija grada Prijedora,  u saradnji sa BK „Kozara“, a manifestaciju će podržati Auto-moto savez RS, Auto-moto društvo Prijedor, kao i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske. U pitanju je rekreativna ruta dužine pet kilometara i koja ima za cilj promociju biciklijade, biciklizma i zdravog načina života.

„Od ove godine start za bicikliste klubova kreće ispred manastira Miloševac i rutom od 5 kilometara pridružuju se svim ostalim učesnicima na Trgu majora Zorana Karlice. Okupljanje i prijava učesnika je u 9.30 do10 časova, od 11 časova započinjemo kružnu vožnju gradom”, rekla je Dijana Aramanda, v. d. direktor Turističke organizacije Prijedor.

BK „Kozara“ je unazad osam mjeseci bio blokiran i bilo mu je zabranjeno obavljanje sportskih aktivnosti. Predsjednik kluba Goran Garača kaže, da je na kraju pobijedila pravda i da se pokazalo jedinstvo ljudi iz Prijedora, pogotovo onih koji obavljaju najodgovornije funkcije.Klub je uspio da deblokira svoj rad . Za sve,  kako kaže Garača,  posebnu zahvalnost duguju Gradskoj upravi , načelniku Odjeljenja za sport i gradonačelniku Slobodanu Javoru.

„Ponosni smo na to zato što smo na neki način pobijedili, jer smo smatrali da smo bili u pravu i sigurni smo da smo bili u pravu. Jedan mladi klub koji je u svojoj kratkoj istoriji ostvario toliko značajnih uspjeha i organizaciju raznih događaja je na kraju ipak ostvario,  da ne kažem svoja prava koja i zaslužuje.Prva aktivnost poslije ove deblokade je naša biciklijada koja je postala tradicionalna, koja je od 2016. godine kada smo mi osnovani, kad je prva biciklijada bila organizovana ,okupljala nekih pedesetak do stotinu maksimalno učesnika,a prošle godine na biciklijadi je bilo preko 400 učesnika“, izjavio je Goran Garača, predsjednik BK “Kozara” Prijedor.

Šesnaestomajska biciklijada okuplja veliki broj naših sugrađana, ali iz godine u godinu i sve veći broj mališana.

„ Biciklijada okuplja zaista iz godine u godinu sve veći broj naših najmlađih sugrađana i to jeste cilj kojem težimo. Dakle, da okupljamo našu mladost, da okupljamo omladinu, ali i da okupljamo i omasovimo sport. Nama je važno u Gradskoj upravi da se naši sugrađani bave sportom na bilo koji način“, naglasio je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je donio odluku da nagradi učesnike  bicikliste sa dva bicikla, u cilju promocije sporta i biciklizma.Za sve učesnike je obezbijeđen bogat nagradni fond.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE