24.8 C
Prijedor

SMRTNO STRADAO SLIJETANJEM MOPEDA

Policijskoj upravi Prijedor juče je oko 18,40 časova prijavljeno da se na nekategorisanom putu u Gaćanima dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem mopeda sa kolovoza i da je jedna osoba smrtno stradala.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u nezgodi učestvovao M.Š. iz Prijedora upravljajući mopedom marke „Tomos“ koji je prilikom slijetanja sa kolovoza smrtno stradao. Teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno lice koje se prevozilo na mopedu i koje je zbog težine povreda prevezeno na Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

“Poseban apel upućujemo vozačima motocikala, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu i da posebnu pažnju posvete bezbjednosti lica koja se prevoze na ovoj kategoriji vozila”, navodi se u saopštenju PU Prijedoru.

KV

Foto Pixabay

NAJČITANIJE