29.5 C
Prijedor

(VIDEO) ZA 27 MATURANATA PO 500 KM

Odlukom gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora, 27 maturanata iz socijalno ugroženih porodica dobilo je po 500 KM. Ovaj novac će im dobro doći u pripremama za predstojeće maturske proslave, konstatovali su direktori prijedorskih srednjih škola.

“Po prvi put, odlukom našeg gradonačelnika Slobodana Javora, izvršena je uplata sredstava u iznosu od po 500 maraka na račun učenika koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Ukupno 27 učenika koji su iz višečlanih porodica, roditelji su nezaposleni ili su učenici pod starateljstvom, dobilo je ovu pomoć“, istakla je Dražena Mršić, predsjednik Aktiva direktora. 

Uz zahvalnost lokalnoj zajednici na finansijskoj podršci učenicima iz socijalno ugroženih porodica, iz srednjih škola stiže i poziv građanima da se u što većem broju okupe i pozdrave maturante kada budu defilovali gradskim ulicama i isprate ih u novo životno doba. Od 22. do 27. maja gradske ulice biće okićene mladošću i ljepotom maturanata. Dogovorom na sjednici Aktiva direktora srednjih škola, 22. maja u svečanom defileu biće učenici Gimnazije „Sveti Sava“, 23. Mašinske škole, Srednjoškolskog centra, Ugostiteljsko-ekonomske škole i Centra „Sunce“, 24. Elektrotehničke škole i 27. maja učenici Poljoprivredno-prehrambene škole.

„Okupljanje učenika planirano je u 19 časova, a defile u 19,30. Pozivamo naše sugrađane da podrže maturante i da u narednoj sedmici uživaju u defileu ljepote i mladosti“, istakla je Mršićeva.  

Bojana Vučenović, direktor Srednjoškolskog centra Prijedor, izrazila je zahvalnost Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Javorom, što su izdvojili sredstva za maturante lošijeg imovnog stanja.

“Prepoznali su da nagrade djecu iz socijalno ugroženih porodica jako lijepim iznosom, gdje su se učenici pripremili i za maturu i za sve ono što njima treba kao đacima završnih razreda. Zaista bi nam bilo drago da naši sugrađani dođu da isprate mladost i ljepotu našeg grada i da podrže defile koji će tradicionalno da ide ulicama grada Prijedora”, rekla je Vučenovićeva.

Ove godine Prijedor ima 600 svršenih srednjoškolaca. Nakon maturskih zabava čeka ih polaganje maturskih ispita i do 15. juna dobiće diplome o stečenom obrazovanju.

                                                                                  Zoran Sovilj

Foto: Arhiv KV

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE