27.8 C
Prijedor

(VIDEO) U PRIJEDORU ODRŽANO 2. KOLO KUPA REPUBLIKE SRPSKE U GIMNASTICI

U prijedorskoj Dvorani “Mladost” održano je 2. kolo Kupa Republike Srpske u D programu za gimnastičarke. Dvorana je bila ispunjena takmičarskim duhom, a svaka medalja donosila je veliku radost. Među uspješnim takmičarkama bile su i Prijedorčanka Anja Jokić i Banjalučanka Jovana Čolić. Anja kaže da joj svaka medalja znači mnogo i da je motiviše da još više trenira, a Jovana ističe da kad se sprema ima želju da bude najbolja i da osvoji medalju.

U Gimnastičkom klubu “Sparta” iz Doboja kažu da je u njihovom gradu ovaj sport dosta razvijen. Naglašavaju da je dobro da se kao bazni sport koristi od najmlađeg uzrasta. “Preporučljivo je da se sa gimnastikom krene od malih uzrasta, čak od treće godine da se počne baviti gimnastikom. Kod nas u Doboju gimnastika je na jednom višem nivou. Imamo oko 300 gimnastičarki i gimnastičara, koji se takmiče u dva programa. To je C i D program. Ovo  2. kolo Republike Srpske je u D programu. Ima šest kategorija, a to su: djevojčice, mlađe kadetkinje, kadetkinje, mlađe juniorke, juniorke i seniorke”, kaže Budimir Vuković, trener “Sparte”.

Domaćin 2. kola Kupa Republike Srpske u D programu za gimnastičarke bio je prijedorski gimnastičarski klub “Lider”. U Klubu pojašnjavaju detalje takmičenja. “Imamo  150 takmičarki koje dolaze iz sedam klubova iz Republike Srpske. To su Gimnastički klub “Spartak” Banjaluka, “Sparta” Doboj,  “Olimp” Doboj, “Salto” Laktaši, “Gradiška” iz Gradiške, “Astera” Brod i Gimnastički klub “Lider” iz  Prijedora”, kaže trener “Lidera” Biljana Bogdanović.  

U gradskoj upravi ističu da je lokalna zajednica opredijeljena da ulaže značajna srtedstva u omladinu i sport, pogotovo kroz izgradnju i osavremenjavaje sportskih objekata i edukaciju trenera. “Ono što je cilј grada Prijedora i gradske uprave je da se što više djece i omladine bavi sportom. Nama je u principu nevažno kojim sportom, samo da ih je što više uklјučeno, prije svega  zbog njihovog razvoja i rasta jer kako kažu, u zdravom tijelu zdrav duh.  Kada se bave sportom biće sigurno i bolјi učenici i bolјi radnici u svim sferama života biće bolјi”, istako je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju , sport i nevladine organizacije

U gradskoj upravi ističu da će povećavanjem materijalnih sredstava pomoći da se u narednom periodu gimnastika u Prijedoru podigne na viši nivo treniranja i takmičenja.

                                                                                      Zoran Sovilj

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE