27.8 C
Prijedor

U SVIJETU MORATE UVIJEK IMATI NEKOGA KO VAS BRANI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u svijetu morate uvijek da imate nekog ko vas brani, a da Srpska i Srbija zavise najviše od snage i stava Ruske Federacije.
Dodik je rekao da će, zahvaljujući razumijevanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, Republika Srpska prisustvovati predstojećem zasjedanju članica BRIKS-a, koji je najjači globalni forum, jer je neuporediva snaga ekonomije BRIKS-a u odnosu na članice zemalja G7.

“Prvi put od kada postoji Republika Srpska naša reprezentacija odlazi u Kazanj na sportske igre zemalja BRIKS-a. To je svijet koji nastaje i koji će biti najmoćniji”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je malo ko u javnosti primijetio da je na njegovom sastanku sa Putinom u Sankt Peterburgu prošle sedmice bio prisutan i ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, što su male prilike kada predsjednik Rusije sa ministrom inostranih poslova primi nekoga.

“U Rusiju ne idem kao Milorad Dodik, već kao predsjednik Republike Srpske koji je opšteprimijećen. U samo jednom danu u Rusiji imao sam 11 intervjua. To valjda govori o interesu javnosti”, rekao je Dodik.

On je rekao da je Putin na sastanku bio veoma raspoložen.

“Svijet ima sreću što ima Putina. On voli svoj narod, a ako volite svoj narod onda volite sve narode svijeta”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

On je istakao da se Putin interesovao za izgradnju srpsko-ruskog hrama u Banjaluci i da je pozdravio NJegovo preosveštenstvo vladiku banjalučkog Jefrema.

Dodik je rekao da je ponosan na to što ga je Putin ranije odlikovao u Kazanju Ordenom Aleksandra Nevskog.

SRNA/ Foto: Srna (videoscreenshot)

NAJČITANIJE