16.8 C
Prijedor

(VIDEO) UČENICI OSLIKALI VANJSKE ZIDOVE VRTIĆA „RADOST“ NA URIJAMA

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor, u saradnji sa Galerijom “Sreten Stojanović“ i uz finansijsku podršku grada Prijedora, organizovalo je po drugi put, oslikavanje površine fasade vrtića „Radost“ na Urijama.Učestvovali su učenici gradskih i područnih škola s područja Prijedora, odnosno učenici srednjih i osnovnih škola koje su odabrali nastavnici i profesori likovne kulture. Učenici su danas bili kreativni i srećni što su mogli likovnim radom uljepšati mališanima vrtića boravak u ovoj ustanovi.

Da je Prijedor grad slikara potvrdilo se i ovoga puta, kao i da ne treba da brine za likovnu budućnost.

„Upravo ovaj spoj mladosti i nas iskusnijih kolega koji pomažemo ovoj djeci je bitna u smislu podrške, jer Prijedor je grad slikara. Ovo je akcija koja je već drugi put organizovana i nadam se da će prerasti u tradiciju“, rekao je Boris Eremić, direktor Galerije „Sreten Stojanović“.

Milica Tošić, predsjednik ULUP-a Prijedor je rekla da likovno stvaralaštvo treba da bude i podsticaj za druženje djece i njihovu veću socijalizaciju.

„Uključili smo  svu djecu iz gradskih i područnih škola iz  Prijedora. Međutim, osim osnovnih škola učestvuju i djeca iz srednje škole. Ovo je jedan način da pokažemo da to likovno stvaralaštvo i kreativnost treba da bude podsticaj za druženje, napredovanje i za veću  socijalizaciju. Crteži će ostati ovdje da uljepšaju prostor, a djeci koja se svakodnevno druže  i provode vrijeme u vrtiću sigurno će biti ljepše i ugodnije“, izjavila je Tošić. Ona se ovom prilikom zahvalila Gradskoj upravi Prijedor na podršci.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE