U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

(VIDEO) UČENICI OSLIKALI VANJSKE ZIDOVE VRTIĆA „RADOST“ NA URIJAMA

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor, u saradnji sa Galerijom “Sreten Stojanović“ i uz finansijsku podršku grada Prijedora, organizovalo je po drugi put, oslikavanje površine fasade vrtića „Radost“ na Urijama.Učestvovali su učenici gradskih i područnih škola s područja Prijedora, odnosno učenici srednjih i osnovnih škola koje su odabrali nastavnici i profesori likovne kulture. Učenici su danas bili kreativni i srećni što su mogli likovnim radom uljepšati mališanima vrtića boravak u ovoj ustanovi.

Da je Prijedor grad slikara potvrdilo se i ovoga puta, kao i da ne treba da brine za likovnu budućnost.

„Upravo ovaj spoj mladosti i nas iskusnijih kolega koji pomažemo ovoj djeci je bitna u smislu podrške, jer Prijedor je grad slikara. Ovo je akcija koja je već drugi put organizovana i nadam se da će prerasti u tradiciju“, rekao je Boris Eremić, direktor Galerije „Sreten Stojanović“.

Milica Tošić, predsjednik ULUP-a Prijedor je rekla da likovno stvaralaštvo treba da bude i podsticaj za druženje djece i njihovu veću socijalizaciju.

„Uključili smo  svu djecu iz gradskih i područnih škola iz  Prijedora. Međutim, osim osnovnih škola učestvuju i djeca iz srednje škole. Ovo je jedan način da pokažemo da to likovno stvaralaštvo i kreativnost treba da bude podsticaj za druženje, napredovanje i za veću  socijalizaciju. Crteži će ostati ovdje da uljepšaju prostor, a djeci koja se svakodnevno druže  i provode vrijeme u vrtiću sigurno će biti ljepše i ugodnije“, izjavila je Tošić. Ona se ovom prilikom zahvalila Gradskoj upravi Prijedor na podršci.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

Exit mobile version