24.8 C
Prijedor

VIDOVDAN OBILJEŽIO PRVI PJEŠADIJSKI BATALJON STACIONIRAN U KASARNI “ŽARKO ZGONJANIN”

U Crkvi Svetog proroka Ilije na Urijama Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske, obilježili su u okviru Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka pripadnici Prvog pješadijskog bataljona koji je stacioniran u Kasarni ” Žarko Zgonjanin”.

Pukovnik Dragan Malić, komandant ovog bataljona izjavio je novinarima da je riječ o tradicionalnom obilježavanju krsne slave ,Vidovdana po prvi put na ovaj način.
” Ove godine smo odlučili da krsnu slavu proslavimo ovdje na ovoj lokaciji i to iz dva razloga. Prvo je zbog razmještaja Prvog pješadijskog bataljona i okviru kojeg je jedna četa raspoređena ovdje u Kasarni Žarko Zgonjanin . Drugi razlog je izrazito dobra saradnja i podrška koju imamo od strane lokalne zajednice kada su u pitanju naše jedinice. Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i unaprijediti”, rekao je Malić.


Obilježavanju slave prisustvovao je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je istakao da je Vidovdan dan kada treba da se sabiramo i prisjećamo naše slavne prošlosti.
” Ovo je vrijeme i za pomen na naše junake koji su zaslužni što danas imamo Republiku Srpsku i ,prije svega, imamo slobodu.Mi imamo dobru saradnju sa Trećim pješadijskim bataljonom u Kasarni ” Žarko Zgonjanin” , međusobno se podržavamo i zajednički provodimo mnoge aktivnosti”, rekao je Javor.


On je dodao da je Grad Prijedor podržao sanaciju Spomen sobe u kasarni
” Mislim da je nešto najmanje što smo mogli da uradimo za našu vojsku”, rekao je Javor.

prijedorgrad.org

NAJČITANIJE