16.8 C
Prijedor

(VIDEO) POSJETOM NAJMLAĐIH POČELO OBILJEŽAVANJE NEDJELJE CRVENOG KRSTA

Povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta mališani vrtića „Snježana“ posjetili su Gradsku organizaciju Crvenog krsta Prijedor. Pogledali su animirani film o principima ove humanitarne organizacije i kako kažu, naučili da je bitno pomagati drugima.

„Ja i moji drugari smo došli u Crveni krst da naučimo kako da pomažemo i poklanjamo“, rekao je Andrej Konta.

Nedjelja Crvenog krsta obilježava se od 8. do 15. maja pod sloganom „Porodica humanosti“ . Službenik u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Prijedor Dražen Veselinović kaže da je posjeta najmlađih samo jedna od aktivnosti u okviru ovog obilježavanja.

„Oni svake godine dolaze ovim povodom. Cilj je da se upoznaju sa osnovama Crvenog krsta i onoga što je vezano za naš rad. Naša osnovna poruka je uvijek humanost. Najmlađima pokušavamo da približimo šta mi to radimo i da Crveni krst nije samo organizacija koja posreduje u pomaganju drugima. I oni koji žele da pomognu i oni kojima je pomoć potrebna obraćaju se Crvenom krstu“, kaže Veselinović.

U petak će predstavnici prijedorskog Crvenog krsta posjetiti bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ i za osam beba rođenih u Nedjelji Crvenog krsta uručiti poklon pakete.

Bojana Majstorović

NAJČITANIJE